A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelés Társaság a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Mérnöki Kamarával közösen együttműködve szervezi a 2020. évre tervezett, de a pandémiás helyzetre való tekintettel elmaradt 33. Vándorgyűlést a geodéziai és geoinformatikai szakágazatra vonatkozóan, melynek 2021. évben a Miskolci Egyetem ad helyet.

Dr. Zergi István a BOMEK Nonprofit Kft ügyvezetője és Plesovszki Adrienn BOMEK kamarai elnökségi tag, továbbá a helyi szervezőbizottság elnöke folyamatosan tartja a Miskolci Egyetemmel a kapcsolatot és a rendezvény előkészítését bonyolítják, tárgyalásokat folytatnak a fenntartott lehetőségekről.

Tervek szerint 2021. július második hetén kerülhetne megrendezésre a program, melynek megtartása természetesen nagyban függ a Kormányzati intézkedésektől, illetve a nyitások ütemezésétől. A jelenleg is fennálló járványügyi helyzet és az emiatt életbe léptetett szigorításokat szem előtt tartva kerülhet megrendezésre a 33. Vándorgyűlés, ehhez alkalmazkodva a szervezők előirányozták, hogy a programok megtekintésére legyen lehetőség a személyes és az online formában is.

Holló Csaba BOMEK elnök támogatását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy létrejöhessen a 33. Vándorgyűlés, hiszen mint valamennyi mérnök érdekében eljáró szervezeti egység vezetője tisztában van, mennyire fontos helyet foglal el a geodézia és geoinformatika, mint szakma, továbbá szükségét látja a földmérési képzés népszerűsítésének, melyet többek között ezeken a konferenciákon keresztül érhetünk el.

                                                                                                             Összeállította: Plesovszki Adrienn