Online képzések

Online képzések

Tájékoztató a kamarai továbbképzési rendszerről

Jelentkezési lap a jogi továbbképzéshez

Gyakorlati útmutató a jogi továbbképzéshez

FONTOS

2016 októberétől megváltozott a jogi továbbképzés felépítése. Érdekes és új témákkal bővítettük a szakmagyakorlók számára elérhető kurzusokat. Az online keretrendszerben elérhető 7 kurzus helyett most már 18 kurzus található, amelyből Ön állíthatja össze azt a kurzuslistát, amelyet teljesíteni szeretne. A kiválasztásos módszer célja, hogy azokat a kurzusokat végezhesse el, amikről valóban úgy gondolja, hogy hasznos tudást nyújthat az Ön számára. Kérjük, ezzel kapcsolatban olvassa el megjelent cikkünket: http://mmk.hu/tudastar/hirek/uj-online-tovabbkepzesek 

A gyakorlati útmutatóinkat folyamatosan frissítjük, kérdés esetén keresse munkatársainkat a tovabbkepzes@mmk.hu címen!

Összefoglaló

Az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendeletnek, valamint a rendelet felhatalmazása alapján elfogadott kamarai továbbképzési szabályzatnak megfelelően 2014-től megváltozott a kamarai továbbképzések rendszere. A kötelező jogi továbbképzéseket ettől az évtől az országos kamara szervezi, az erre a célra létrehozott Mérnöki Kamarai Tudásközponton keresztül. Annak érdekében, hogy a képzés minél könnyebben teljesíthető legyen, a Magyar Mérnöki Kamara a kötelező jogi továbbképzés tananyagát távoktatásos formába dolgozta át. Ezt a képzési formát azért választottuk, hogy minél könnyebben teljesíthető legyen a továbbképzési kötelezettség, hiszen a távoktatást a szakmagyakorlók interneten keresztül szinte bárhonnan és bármely napszakban, akár otthonról, akár a munkahelyről teljesíthetik.

Kinek kell teljesíteni a jogi továbbképzést?

A jogi továbbképzést az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet szerint engedélyezett bármilyen szakmagyakorlási jogosultság esetén teljesíteni kell az 5 éves továbbképzési időszak alatt egy alkalommal.

Hogyan kell jelentkezni a jogi továbbképzésre?

A jogi továbbképzés megkezdéséhez egy online jelentkezési lapot kell kitölteni. A jelentkezési lap az alábbi linken érhető el:

JELENTKEZÉSI LAP

Az e-learning keretrendszer elérésével kapcsolatos további információkat a jelentkezés feldolgozását követően kollégáink emailben küldik meg. A keretrendszer eléréséhez készült tájékoztató anyagunkat szintén elérheti a http://mmk.hu/szolgaltatasok/tovabbkepzes/utmutato oldalon, ahol további információt is olvashat a rendszer használatához szükséges gyakorlati tudvinalókról.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a jelentkezés elfogadásának és véglegesítésének feltétele a képzés díjának befizetése. A jogi továbbképzés díja 10 000 Ft + áfa, azaz bruttó 12.700 Ft – a befizetéssel és számlázással kapcsolatos részletes információkat szintén megtalálja a fenti jelentkezési lapon.

A befizetésre jelenleg az alábbi módokon van lehetőség: 
– átutalás (számlaszám: 11784009-21124341, számlatulajdonos: Magyar Mérnöki Kamara) 
– csekk (mely bármely területi mérnöki kamara ügyfélszolgálatán igényelhető) 
– bankkártya (személyesen az országos kamara budapesti székhelyén: 1094 Budapest, Angyal u. 1-3.)

Kérjük, akármelyik befizetési módot választja, a közlemény rovatban tüntesse fel a nevét, kamarai számát, valamint a „webuni” megjelölést.

A jogi továbbképzés elvégzése

Az online keretrendszerben 18 kurzus található, amelyből a részt vevők saját maguk állíthatják össze azt a kurzuslistát, amelyet teljesíteni szeretnének. A kiválasztásos módszer célja, hogy a szakmagyakorlók azokat a kurzusokat végezhessék el, amikről valóban úgy gondolják, hogy hasznos tudást nyújthatnak számukra, így egységesen mindenkinek 6 db kurzust kell teljesítenie.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a továbbképzési kötelezettsége akkor válik teljesítetté, amikor mind a 6 kurzusnak az összes előírt leckéjét elvégezte. Erről részletesen a folyamatosan frissülő gyakorlati útmutatóban olvashat.

Az e-learning keretrendszer használata

Az e-learning keretrendszer használatával kapcsolatban, kérjük, olvassa el részletes gyakorlati útmutatónkat a http://mmk.hu/szolgaltatasok/tovabbkepzes/utmutato oldalon.

Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük, keresse munkatársunkat, Frank Angélát az alábbi elérhetőségeken: tovabbkepzes@mmk.hu , +36-1-4557080