Emlékezés Dr. Kováts Gáborra, a néhai elnökünkre

Dr. Kováts Gábor Gyulán született 1938. december 17-én. Édesapja Békés városában volt gimnáziumi tanár, itt indult kosárlabdázó pályája is és innen került Budapestre az akkori nevén Építési és Közlekedési Műszaki Egyetemre (ÉKME). 1962-ben kapott mérnöki diplomát. Szakmai munkáját a Szegedi Vízügyi Igazgatóságon kezdte a Szegedi Szakaszmérnökségen.

Emlékezés Dr. Juhász Józsefre

Prof. Dr. hc. Dr. Juhász József a magyar hidrogeológia, mérnökgeológia, vízgazdálkodás nemzetközi szinten is kiemelkedő, iskolateremtő személyisége volt. Több mint 50 éven keresztül  igen magas elméleti és gyakorlati szinten művelte a szakterületét, oktatóként szakemberek több generációját nevelte fel.

Megjelent a 16/2018 (IX.11.) ITM rendelet

A Magyar Közlöny 2018. szeptember 11-i számában megjelent a műszaki-biztonsági szempontból jelentős munkakörök betöltéséhez szükséges szakmai képesítésről és gyakorlatról, valamint az ilyen munkakörben foglalkoztatottak időszakos továbbképzésével kapcsolatos szabályokról szóló 16/2018 (IX.11.) ITM rendelet.

NEKROLÓG Kozaróczy Kornél

NEKROLÓG
Kozaróczy Kornél 1960. 02. 21 – 2018. 08. 13.
Egyik legaktívabb tagját váratlan hirtelenséggel vesztette el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Mérnöki Kamara elnöksége, az MMK Elektrotechnikai Tagozata és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület.